Virtuell körfestival 9 augusti 2020

La Cappella representerar Sverige i virtuell körfestival

Idag (9 aug, 2020) framför Uppsalakören La Cappella Sveriges bidrag i en virtuell körfestival arrangerad av Choral Celebration Network Foundation i Sydafrika. Det är till damkörskategorin som La Cappella blivit inbjudna att delta tillsammans med tio andra framstående damkörer från hela världen.

– Såhär precis ett år efter våra framgångar i European Choir Games i Göteborg är vi mycket glada att trots rådande omständigheter återigen få delta i ett internationellt körsammanhang. Det är en ära att få göra det i sällskap av så många andra duktiga damkörer, säger La Cappellas dirigent Tony Margeta.  


Körens bidrag är en inspelning från i juni av Malungsmelodin på ”I denna ljuva sommartid” i ett nytt och spännande arrangemang av norske tonsättaren Kim André Arnesen. Stycket repeterades in under coronapandemins annorlunda omständigheter, med endast tre fysiska övningstillfällen innan det var dags för inspelning.  


– I slutet av terminen fick vi till ett sätt att äntligen öva tillsammans i samma lokal men på ett säkert avstånd från varann. Efter att varje korist repeterat in sin stämma på den egna kammaren var det en härlig känsla att höra alla röster mötas igen, säger körens ordförande Maria Westman.  


Festivalens damkörskategori sänds på Youtube den 9 augusti kl 15. 

https://www.youtube.com/watch?v=L9IlW5q9Y5k