Karin Oldgren

Karin Oldgren började som La Cappellas dirigent i januari 2023. Hon har 30 års erfarenhet som körledare och är även kyrkomusiker och orkesterdirigent. Sedan 2022 är hon organist och körledare i S:t Petri kyrka i Malmö. Dessförinnan har Karin haft långvariga engagemang som kyrkomusiker i olika församlingar i Stockholm, där hon lett körer som nått stora framgångar såväl på hemmaplan som internationellt. 

Karin har lett Stockhoms Studentsångare under tio år, varit Director Musices vid Musikhögskolan i Örebro och arbetat på musikförlag. Hon har frilansat som pedagog och dirigent och bland annat haft återkommande uppdrag för Radiokören. 

Karin Oldgren tilldelades 2016 Stockholms stifts utmärkelse Ceciliapriset och blev 2019 utsedd till Årets Körledare av Föreningen Sveriges Körledare och Rosenborgsstiftelsen.  Bland utmärkelserna finns även priset Bästa dirigent vid Anton Bruckner Choir Competition 2013. 

Karin har framgångsrikt arbetat med sceniska produktioner, vilket bland annat resulterat i Juryns specialpris för ”briljant presentation, programsättning och dramaturgi” när Hjorthagens kammarkör tävlade i Venezia in Musica 2018.  Efter två månader  som La Cappellas dirigent gjorde Karin Oldgren i mars 2023 sin allra första konsert med kören: "Mamadonna - och ingenting blir någonsin detsamma".  

– Tillsammans hoppas jag att vi ska botanisera i den rika repertoarskatt som finns för damkör, bidra till att ny musik skrivs för instrumentet och skapa spännande och utmanande konserter som sätter avtryck i vår omgivning, säger Karin om ambitionerna som La Cappellas dirigent.