Karin Oldgren

Karin Oldgren har 30 års erfarenhet som körledare och har undervisat i körsång och dirigering vid Musikhögskolan i Örebro. Hon är utbildad i kyrkomusik, orkester- och kördirigering vid Kungliga Musikhögskolan, där hon även varit lärare.

Sedan ett år tillbaka är hon anställd som organist och kördirigent i Sankt Petri kyrka i Malmö och på frilansbasis har hon arbetat med bland annat Radiokören.

Inför uppdraget att leda La Cappella är Karin Oldgren förväntansfull. – Jag ser mycket fram emot att bli nästa länk i kedjan av meriterade dirigenter som utvecklat kören till den fina ensemble den är idag. Tillsammans hoppas jag att vi ska botanisera i den rika repertoarskatt som finns för damkör, bidra till att ny musik skrivs för instrumentet och skapa spännande och utmanande konserter som sätter avtryck i vår omgivning, säger hon. 

Karin Oldgren har framgångsrikt arbetat med sceniska produktioner, vilket bland annat resulterat i Juryns specialpris för ”briljant presentation, programsättning och dramaturgi” när Hjorthagens kammarkör tävlade i Venezia in Musica 2018. Bland utmärkelserna finns även priset Bästa dirigent vid Anton Bruckner Choir Competition 2013. 2019 utsågs hon av Föreningen Sveriges Körledare till Årets körledare.