Vinst i European Choir Games

Vinst för La Cappella i European Choir Games


I kväll tog La Cappella hem segern i kategorin Sakral musik med ackompanjemang i European Choir Games och dessutom en fjärdeplats i kategorin Vuxen kör. Körfestivalen, som fortfarande pågår i Göteborg, är en av Europas största och mest spektakulära.


– Det känns otroligt roligt och seger var absolut inget vi väntat oss, med tanke på det kompetenta motstånd vi möter som tävlande på nivån Grand Prix of Nations, säger körens dirigent Tony Margeta.


I Grand Prix of Nations, tävlingens högsta nivå, deltog körer från bland annat Norge, Slovenien och China, som liksom La Cappella tidigare vunnit framgångar i internationella körtävlingar. Körens 40 medlemmar har legat i hårdträning sedan i höstas och i de senaste dagarnas tävlingar presenterat sin hittills kanske mest avancerade repertoar.


– Det känns fantastiskt roligt att vi kunde prestera på topp och att allt arbete gav resultat. Och det handlar inte enbart om att sjunga rätt och rent, utan även att hitta känslan i musiken och vad vi tillsammans vill förmedla till publiken, säger Åsa Stenberg, sångare och ordförande i kören.


Kören firar nu framgångarna innan onsdagens resa hem till Uppsala.


Bifogad bild fri för publicering: La Cappella tävlar i kategorin Vuxen kör. Foto: Matilda Stigell.


Högupplösta bilder på kören, i olika format och fria för publicering, finns att ladda ner på http://www.lacappella.se/press-bilder-24784320