La Cappella hyllar återgången till livet

När La Cappella för första gången på snart två år intar konsertscenen är det för att rikta ljuset mot det vackra i tillvaron, som även i livets mörkaste stunder någonstans väntar på att återupptäckas.

Vi vill hylla återgången till livet. Just nu och för oss som kör handlar det om att själva väcka liv i och bjuda vår publik på glädjen över sången, konsten och kulturen, säger Tony Margeta, dirigent och konstnärlig ledare.

Som en del av sitt 35-årsfirande bjuder La Cappella på en blandning av ny repertoar och musik som hängt med kören under lång tid. Drömska toner av Ola Gjeilo blandas med filmmusik och Duruflés medeltida tondräkt möter en Youtubesuccé i verkligt format.

– Pandemitillvaron har för oss som kör självklart varit svår. Vid höstens första riktiga repetition blev många av oss tagna av den totala närvaron, lyhördheten inför varann och glädjen över det vi med våra röster skapar tillsammans. Den känslan vill vi dela med oss av i mötet med publiken, säger körens ordförande Maria Westman.

Kören ackompanjeras av 17-årige pianisten Herman Pellbäck som studerar andra året vid Lilla akademin i Stockholm och redan har vunnit flera prestigefyllda pianotävlingar i Europa. Han framför även ett eget stycke av Alexander Skrjabin. 

Tid och plats: Lördag den 16 oktober kl 18.00 i Gottsunda kyrka, Uppsala
Högupplösta bilder på kören, i olika format och fria för publicering, finns att ladda ner på http://lacappella.se/press-och-bilder/press-och-nyheter
För mer information, kontakta
Tony Margeta

Konstnärlig ledare La Cappella dirigent@lacappella.se

070-2787539 www.lacappella.se