Ny video med La Cappella

La Cappellas nya video speglar körliv med distans

Körsång under social distansering - är det möjligt? La Cappella vägrar sluta sjunga tillsammans och lanserar nu sin första ”virtual choir”-video med en av körens favoriter.  

Den pågående pandemin hindrar körer i hela världen från att träffas och sjunga tillsammans. Men La Cappella har i dagarna gjort en ny produktion – en musikvideo med körsång under social distansering.

– Mycket av det arbete vi normalt gör på repetitionerna handlar om att utifrån de individuella rösterna hitta en gemensam klangbild. När nu var och en får jobba med sin sång på egen kammare blev produktionen ett annat sätt att skapa gemenskap i musicerandet, säger körens dirigent Tony Margeta.

För videon har varje körmedlem filmat sig själv sjungandes till en tidigare inspelning av psalmen ”Bred dina vida vingar” och Tony Margetas dirigering på en skärm. En utmaning, inte minst för Sara Sylvén som är videons solist.

– Större delen av det dygn vi hade på oss att göra inspelningen jobbade jag som jourläkare på akutmottagningen för psykiatri. Min video blev till klockan kvart i tre på natten under några minuters stillhet i en natt av kaos, så det fanns inte utrymme för mer än en tagning, säger hon.  

Karin Eklundhs arrangemang av Lina Sandells ”Bred dina vida vingar” som framförs i videon har länge varit en av La Cappellas favoriter. I en tid då många känner oro och kanske saknar nära och kära hoppas kören på detta sätt ingjuta hopp och framtidstro.  

Videon har redigerats av Mattias Henningson.


Länk till videon: https://www.youtube.com/watch?v=XVTA-Z5AGYU