Mot ljusare tider

La Cappella sjunger för Ukraina

När det mörknar i omvärlden manifesterar La Cappella sin tro på kärlekens segrar. Söndagen den 13 mars framförs konserten ”Mot ljusare tider” i Gottsunda kyrka till förmån för Act Svenska kyrkans insamling till Ukraina.

– Vi vill rikta strålkastarljuset mot den strimma av hopp som alltid finns att gripa tag i och vi gör det genom sångens och musikens gemenskap, säger körens dirigent Tony Margeta.

Tron på kärleken även när den inte känns är det bärande temat i stycket ”Even when He is silent”, komponerat av norske tonsättaren Kim André Arnesen till en text som efter andra världskriget återfanns inristad på väggen i ett koncentrationsläger. I Ola Gjeilos tonsättning av Emily Brontës ”Days of Beauty” påminns vi om människans förmåga att under vackra dagar glömma tidigare lidanden och tårar. I programmet finns även musik av bland annat Maurice Duruflé, Gabriel Fauré och Pablo Casals.

– Alla delar vi önskan om ljusare tider. Vi hoppas att den som lyssnar ska gå stärkt och mer förtröstansfull från konserten. Besökarna har fri entré men uppmuntras att med ett bidrag stötta Act Svenska kyrkans viktiga humanitära insatser på plats hos de drabbade i krigets Ukraina, säger La Cappellas ordförande Maria Westman.

 

Tid och plats: Söndag den 13 mars kl 18 i Gottsunda kyrka, Uppsala

Ackompanjatör: Felix Pellbäck

 

Högupplösta bilder på kören, i olika format och fria för publicering, finns att ladda ner på http://lacappella.se/press-och-bilder/press-och-nyheter

 

För mer information, kontakta


Tony Margeta
Konstnärlig ledare La Cappella
dirigent@lacappella.se
070-2787539

www.lacappella.se