La Cappellas dirigent

Tony Margeta

Sedan maj 2014 är Tony Margeta La Cappellas dirigent och konstnärlige ledare. Under hans tid har kören utvecklats i både klang, uttryck och musikalisk ambition, vilket bidragit till flera segrar i internationella körtävlingar.  


Tony är utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg och har studerat dirigering för bland annat Mats Nilsson, Jan Yngwe och Gunnar Eriksson. Under sin tid i Göteborg dirigerade han bland annat Chalmers Damkör, Göteborgs Universitets blandade kör (numera Göteborgs Akademiska Kammarkör) och Kammarkören Vox Magna. År 2004 till 2015 var han konstnärlig ledare och dirigent för Falu Kammarkör.


Tony är en ofta anlitad inspiratör och coach och har belönats med ett stipendium ur Madeleine Ugglas stipendiefond för sina framstående insatser i det svenska körlivet. 


Till vardags arbetar Tony som körpedagog och musiklärare vid Adolf Fredriks musikklasser där han även är dirigent för Adolf Fredriks Gosskör. Sedan hösten 2018 är han dirigent och konstnärlig ledare för Storkyrkans ungdomskör.

Läs gärna mer om Tony på hans hemsida.


Fotograf: Magnus Aronson